Εταιρία

Λειτουργώντας πλέον σε σύγχρονη μονάδα παραγωγής - απόσταξης - εμφιάλωσης, στην περιοχή Πλατανόβρυσης Πατρών που φημίζεται για το ποιοτικό νερό της, πληρώντας τις κτιριακές & μηχανολογικές προδιαγραφές και τηρώντας τους κανονισμούς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κλάδο των ποτών, η ποτοποιία πορεύεται με βασική φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα.

Διατηρώντας πιστά την παράδοση τριών γενεών στην διαδικασία και τις τεχνικές της ποτοποίησης με την αυστηρή επιλογή των ποιοτικότερων πρώτων υλών και με το βλέμμα στραμμένο στις τάσεις του σήμερα, η εταιρεία αναπτύσσεται διαθέτοντας τα προϊόντα της με τις άριστες συσκευασίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

H Ποτοποιία - Αποσταγματοποιϊα Βαντάνα είναι 100% ελληνική εταιρεία.

Η αναγνωρισημότητά της επωνυμίας και η δύναμη της φήμης ΒΑΝΤΑΝΑ είναι ισχυρή. Η αξιοπιστία των προϊόντων , των λειτουργιών, των διαδικασιών της επιχείρησης και η μακροχρόνια συνέπεια σε πελάτες και καταναλωτές είναι δεδομένη.

Η Ποτοποιία - Αποσταγματοποιϊα Βαντάνα επιδεικνύει εταιρική υπευθυνότητα στην αγορά σχετικά με την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων της.

  • Οι εργασιακές σχέσεις και το εργασιακό περιβάλλον είναι άριστο , εναρμονισμένο με την νομοθεσία, και οι λειτουργίες είναι διαφανείς. 
  • Απαγορεύεται η εργασία παιδιών και τηρούνται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και εργασίας του προσωπικού. 
  • Στη προστασία του περιβάλλοντος δίνεται μεγάλη σημασία και καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες περιορισμού αρνητικών περιβαντολλογικών επιπτώσεων. 
  • Στον κοινωνικό τομέα η εταιρεία αναλαμβάνει πολιτισμικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες.
  • Προτείνει την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
  • Δεν επιτρέπουμε σε ανήλικους και εγκύους να καταναλώνουν αλκοόλ.
  • Η ηθική είναι βασική αξία λειτουργίας της ποτοποιίας και απαγορεύεται η λήψη και παροχή δώρων σε συνεργάτες που κατέχουν καίριες θέσεις.

Τα προϊόντα της ποτοποιίας έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς ποιότητας και συσκευασίας. Έχουν αποσπάσει χρυσά και ασημένια μετάλλια, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα τους.

Ιστορικό

 

 

Η Ποτοποιία - Αποσταγματοποιϊα VANTANA ιδρύθηκε το 1904 στην Πάτρα από τον Παναγιώτη Βαντάνα . Λειτουργούσε για πολλά χρόνια στο εμπορικό κέντρο τότε της Πάτρας , το Μαρκάτο και όλα αυτά τα χρόνια πολλοί  γνώρισαν την παραδοσιακή Ποτοποιία - Αποσταγματοποιϊα και γεύτηκαν τα ποτά της.

Εκείνα τα χρόνια ποτά του Παναγιώτη Βαντάνα όπως το ούζο , το ρακί ,το βερμούτ, το ρούμι, το μπράντι , η μαυροδάφνη , τα ’’γλυκόπιοτα’’ μπανάνα , τριαντάφυλλο , μέντα , μαστίχα, μανταρίνι , βενεδικτίνη και ιδιαίτερα η τεντούρα , στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων νήσων ανθούσαν και αγαπήθηκαν από τον κόσμο.

 

 

 Χαρακτηριστικό της εποχής η χονδρική πώληση σε ξύλινα βαρέλια και το ζύγισμα σε οκάδες και δράμια . Η εμφιάλωση σε γυάλινα μπουκάλια και η επικόλληση ετικετών γινόταν με το χέρι.
Ο Παναγιώτης Βαντάνας έμαθε τα μυστικά των ποτών , όταν από μικρός δούλευε στο εργοστάσιο οινοπνευματοποιίας “ο Ήλιος” , του Χαραλάμπους Βαρυμπόμπη.

 

 

 

Μόλις ένιωσε ότι οι δυνάμεις του το επέτρεπαν, ανέλαβε την ίδρυση της δικής του Ποτοποιίας - Αποσταγματοποιϊας στην περιοχή του Μαρκάτου της Πάτρας. Η διακίνηση και πώληση εκείνη την εποχή, γινόταν επί το πλείστον σε χύδην συσκευασίες όπως ξύλινα βαρέλια διαφόρων περιεκτικοτήτων και λιγότερο σε συσκευασμένες φιάλες. Στις συσκευασίες των γυάλινων φιαλών εκτός από τα εξαιρετικά ποτά, αναδεικνύονταν και οι ετικέτες καθώς και η καλλιτεχνική δουλειά των τυπογράφων της εποχής, και στις μέρες μας αποτελούν έργα τέχνης.

Εκείνη την εποχή,Το Μαρκάτο Πατρών ήταν η βασική βιοτεχνική και εμπορική περιοχή της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας. Εκεί έφταναν όλοι οι κάτοικοι της Αχαΐας και των γειτονικών νομών, για να προμηθευτούν διάφορα προϊόντα και κυρίως τρόφιμα και ποτά.

Για μικρό χρονικό διάστημα συνεργάστηκε με ένα άλλο ποτοποιό τον Χρήστο Σταθάτο, αλλά κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου σταμάτησαν οι εργασίες της ποτοποιίας.
Έτσι συνέχιζε μόνος  του μεμονωμένα να παράγει μικρές ποσότητες , δεδομένων των συνθηκών του πολέμου που επικρατούσε η πείνα και η φτώχεια.

Με την λήξη του πολέμου αναπτερώθηκε το δαιμόνιο της ποτοποίησης και σιγά σιγά ξαναστάθηκε η ποτοποιία. ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 48

Το 1950 παράγει μια εξαιρετική συνταγή Τεντούρας για τους φίλους του και τους απαιτητικούς του πελάτες που ζητούσαν το κάτι ιδιαίτερο. Μετα τον θάνατο του Παναγιώτη Βαντάνα , η ποτοποιία συνέχισε να λειτουργεί από την σύζυγο του Βαντάνα Πολυξένη, που γνώριζε την τέχνη, αυτά τα χρονιά που ήταν στο πλευρό του.

 

 

Η παράδοση και η αγάπη στην ποτοποίηση συνεχίστηκε περνώντας στην δεύτερη γενιά , την κόρη του Πηγή και τον γαμπρό του Ηλία Τζούδα που συνέχισαν την λειτουργία της ποτοποιίας. Το 1978 η ποτοποιία μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο χώρο παραγωγής στην Λεύκα Πατρών , διατηρώντας το κατάστημα της οδού Γεροκωστοπούλου 48 στο Μαρκάτο , σαν χώρο λιανικής πώλησης.

 

Πλέον η παραγωγή, η απόσταξη, η εμφιάλωση των προϊόντων γινόταν σε αυτό τον νέο χώρο , γεγονός που συνετέλεσε ώστε η επιχείρηση να αυξήσει σοβαρά τις παραγόμενες ποσότητες και να μπορεί να διαθέτει τα προϊόντα της σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και να εξάγει κάποια από αυτά στην Ιταλία , στην Γερμανία και στην Γαλλία. Το 1989 η επιχείρηση πέρασε στην τρίτη γενιά της οικογένειας στους αδελφούς Γιώργο και Παναγιώτη Τζούδα εγγονούς του Παναγιώτη Βαντάνα  , που μεγάλωσαν “μέσα στην ποτοποιία”.

 Το 1999 η ποτοποιία επεκτείνεται σε νέες ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις σε οικόπεδο 4000 τετρ μέτρων στην περιοχή της Πλατανοβρυσης Πατρών Αχαΐας που  φημίζεται για το ποιοτικό νερό της , το οποίο προέρχεται από τα βουνά του Ερυμάνθου. Νερό που διαθέτει μοναδικές ιδιότητες και σωστές περιεκτικότητες σε άλατα και μέταλλα.

 Λειτουργώντας πλέον σε σύγχρονη μονάδα παραγωγής  - απόσταξης – εμφιάλωσης , πληρώντας τις κτιριακές & μηχανολογικές προδιαγραφές  και τηρώντας τους κανονισμούς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κλάδο των  ποτών ,  η εταιρεία αναπτύσσεται με νέα προϊόντα και νέες συσκευασίες διανέμοντας σε όλη την  Ελλάδα καθώς επίσης εξάγει σε μεγαλύτερες ποσότητες και σε περισσότερες χώρες του εξωτερικού.

 

 

 

Η Ποτοποιία - Αποσταγματοποιϊα Vantana συνεχίζει και σήμερα να συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τα  αλκοολούχων ποτών με εκχύλιση η με απόσταξη , με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην τυποποίησή τους.

Η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα πιστοποιημένο κατά ISO 22000 KAI HACCP.

 

Ο συνεχής έλεγχος τόσο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται όσο και σε όλες

τις διεργασίες παραγωγής, αποθήκευσης, εμφιάλωσης και ποιοτικής ανάλυσης

των αλκοολούχων ποτών , τηρείται ευλαβικά.

Στα πλαίσια της συνεχούς ανησυχίας μας και του πάθους μας για ποιότητα,  η εταιρεία μας έχει στόχο να εξελίσσεται επιστημονικά και να ερευνά τα προϊόντα που παράγει  και διαθέτει στο καταναλωτικό κοινό, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση καινοτομίας και προόδου.

Το Απρίλιο 2017 η εταιρεία προέβηκε σε ανανέωση του σήματος της και σταδιακή ανανέωση όλων των συσκευασιών . Το νέο σήμα εκφράζει απόλυτα την ψυχή της ποτοποιίας και το όραμα του ιδρυτή της Παναγιώτη Βαντανα.

  

 

 

 

Δίκτυο

H εταιρεία VANTANA συμμετέχει σε Διεθνείς εκθέσεις τροφίμων – ποτών .Στην Ελλάδα (Αθήνα – Foodexpo , Θεσσαλονίκη – Detrop ) και στο εξωτερικό: (Anuga – Κολωνία στην Γερμανία, Prowein Dusseldorf στην Γερμανία) και  ( Sial- Παρίσι στην Γαλλία) , εκθέτοντας την πλούσια γκάμα των προϊόντων της.

 

 

Τα νέα μας

03/2018
Συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση "FoodExpo 2018" στο Metropolitan Expo, Αθήνα, 10-12/03/2018.

03/03/2017
Συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση "Detrop 2017" στο HELEXPO Θεσσαλονίκης, 03/03/2017-06/03/2017.

03/2016
Συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση "FoodExpo 2016" στο Metropolitan Expo, Αθήνα, 19-21/3/2016.

02-03/2015
Συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση "Detrop 2015" στο HELEXPO Θεσσαλονίκης, 26/2-1/3/2015.

03/2014
Συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση "FOOD EXPO" στο Metropolitan Expo Αθηνών, 15-17 Μαρτίου 2014.

03/2013
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση "PROWEIN", στo Ντύσελντορφ Γερμανίας, στις 24-26 Μαρτίου 2013.

03/2013
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών "ΔΕΤΡΟΠ 2013", στην Θεσσαλονίκη, 7-10 Μαρτίου 2013.

10/2012
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση "SIAL 2012", στο Παρίσι, της Γαλλίας, 21-25 Οκτωβρίου 2012, HALL 2 - GREEK PAVILLON (Stand 2N097).

03/2011
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση "DETROP 2011", στην Θεσσαλονίκη, της Ελλάδας, 
11-14 Μαρτίου 2011 σε συνεργασία με το ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ.

10/2010
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση "SIAL 2010", στο Παρίσι, της Γαλλίας, 17-21 Οκτωβρίου 2010.

10/2009
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση "ANUGA", στην Κολωνία, Γερμανίας, 10-14 Οκτωβρίου 2009.

3/2009
Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση "PROWEIN", στo Ντύσελντορφ Γερμανίας, στις 29-31/3/2009.

10/2007
Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση "ANUGA", στην Κολωνία Γερμανίας, στις 13-17/10/2007.

10/2006
Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών "SIAL 2006", στο Παρίσι της Γαλλίας.

10/2005
Συμμετοχή στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών "ANUGA 2005 KÖLN", στην Κολονία της Γερμανίας.

3/2005
Συμμετοχή στην "Δ.Ε. Τροφίμων - Ποτών" (Δ.Ε.ΤΡΟ.Π.) - στην Θεσσαλονίκη.

2/2005
Συμμετοχή στην "18η Δ.Ε. Τροφίμων - Ποτών" (στον EXPO ATHENS) - στην Ανθούσα Αττικής.

2/2004
Συμμετοχή στην "17η Δ.Ε. Τροφίμων - Ποτών" (στον EXPO ATHENS) - στην Ανθούσα Αττικής και πρώτη παρουσίαση της Tentura Vantana 1950 Especial Quality στον ευρύτερο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

10/2011
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση "ANUGA 2011", στην Κολωνία, της Γερμανίας, 8-12 Οκτωβρίου 2011, (Stand H041).

10/2003
Συμμετοχή της εταιρείας στην Διεθνή Έκθεση "SIAL 2012", στο Παρίσι, της Γαλλίας, 21-25 Οκτωβρίου 2012, HALL 2 - GREEK PAVILLON (Stand 2N097).

09/2003
Αναπαραγωγή της θρυλικής συνταγής τεντούρας του Π. Βαντάνα του 1950 σε σύγχονη συσκευασία.

ESTABLISHED 1904

Search