Τσίπουρο. Ποτό βγαλμένο από την Ελληνική παράδοση και άρρηκτα συνδεδεμένο και με την Οικογένεια Βαντάνα Τζούδα που κρατά τη συνταγή και τη γεύση του αγνή. Ο Παναγιώτης Βαντάνας απόσταζε και αποθήκευε στα βαρέλια του κάθε χρόνο την «ρακή» της χρονιάς - (όπως λεγόταν εκείνα τα χρόνια) - μετά την περίοδο του τρύγου. Η εκτεταμένη αμπελοκαλλιέργεια της Αχαΐας και η πλούσια παραγωγή αρκετών ντόπιων ποικιλιών σταφυλιών, του έδινε την δυνατότητα να επιλέξει την ποιοτικότερη πρώτη ύλη για να αποστάξει το τσίπουρο του. |