ΕΣΠΑ 2014-2020

previous arrow
next arrow
Slider

 

Μέθοδος απόσταξης

Η απόσταξη είναι μία πραγματική ιεροτελεστία.

Η απόσταξη γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τις οδηγίες του δημιουργού Παναγιώτη Βαντάνα όπως τις άφησε από γενιά σε γενιά, σε μικρούς, χειροποίητους  χάλκινους άμβυκες, χτιστούς με μοναδική ροή θερμότητας γύρω από το καζάνι που συνιστούν το μόνο τρόπο παραδοσιακής παραγωγής και οι οποίοι φτιάχνονται από τότε μέχρι και σήμερα από την ίδια οικογένεια χαλκουργών που συνεργάζεται η ποτοποιία Βαντάνα. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς ένας  άμβυκας ο οποίος είναι χτιστός προσφέρει ποιοτικότερο απόσταγμα.
Έτσι εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του αποστάγματος και αναλλοίωτος ο αυθεντικός χαρακτήρας του.
Οι κεφαλές και οι ουρές του αποστάγματος –το αρχικό και το τελευταίο μέρος της απόσταξης– απορρίπτονται για να παραμείνει μόνο το κεντρικό μέρος, η «καρδιά»,  που αποτελεί το καλύτερο και το πιο εύγεστο μέρος του αποστάγματος.
Κάθε απόσταξη αναλόγως του προϊόντος  μπορεί να διαρκέσει  έως  και 12 ολόκληρες ώρες γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε: «όσο πιο αργά γίνεται, τόσο καλύτερο απόσταγμα έχουμε». Έτσι, επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.
 

Παράδοση και αγάπη στην απόσταξη - ποτοποιήση

Διατηρώντας πιστά την παράδοση τριών γενεών στην διαδικασία και τις τεχνικές της αποσταξης και ποτοποίησης με την αυστηρή επιλογή των ποιοτικότερων πρώτων υλών και με το βλέμμα στραμμένο στις τάσεις του σήμερα, η εταιρεία αναπτύσσεται διαθέτοντας τα προϊόντα της με τις άριστες συσκευασίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search