ΕΣΠΑ 2014-2020

ΟΥΖΟ

ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΟΥΖΟ VANTANA ΑΕΝΑΟΝ ΟΥΖΟ VANTANA ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

 

Το Ούζο ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα που o Παναγιώτης Βαντάνας  παρασκεύασε, όταν ξεκίνησε την ποτοποιία του το 1904 στην Πάτρα.

Την εποχή εκείνη, το λιμάνι της Πάτρας αποτελούσε έναν από τους  μεγαλύτερους Ελληνικούς κόμβους εμπορίου ανάμεσα σε ανατολή και δύση. Σταφίδα, μπαχαρικά, καρποί, βότανα, σπόροι, εδώδιμα και αποικιακά διακινούνταν μέσω του λιμανιού.

Ο Παναγιώτης Βαντάνας αναζητούσε τα ιδανικά συστατικά που θα τον βοηθούσαν να φτιάξει την τέλεια συνταγή και μετά από πολλούς πειραματισμούς απόσταξης, δημιούργησε την περίφημη, δική του συνταγή.

Χρησιμοποιώντας μοναδικές πρώτες ύλες, τις οποίες ταίριαξε στις σωστές αναλογίες, έδωσε στο Ούζο του τη γεύση ακριβώς που ονειρευόταν: μία γεύση που να δένει με την παράδοση, ένα ποτό που να σε κάνει να αισθάνεσαι Ελλάδα όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο.

Έτσι δημιούργησε το ούζο 100% εξ αποστάξεως και το ούζο Αέναον.

 

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΥΖΟ ΒΑΝΤΑΝΑ

Η πρώτη λεπτομέρεια που αξίζει να γνωρίζουμε είναι, ότι καλό είναι να προστίθεται πρώτα το νερό και στη συνέχεια ο πάγος.
Ακολουθώντας αυτήν τη σειρά, απολαμβάνουμε το Ούζο με τον καλύτερο τρόπο,
αφού  μειώνεται σταδιακά η θερμοκρασία και απελευθερώνονται
σωστά όλα του τα αρώματα.

Έτσι η σύνθεση του ποτού γίνεται δυναμική, η γευστική του παλέτα αναδεικνύεται και οι αισθήσεις απογειώνονται.

Το ούζο αγαπά τον ήλιο, την θάλασσα, τους καλούς μεζέδες και συνδυάζεται με καλή παρέα και πολύ κέφι. Μικρές ποσότητες, αιχμηρές, ορεκτικές γεύσεις.

Η έντονη περιεκτικότητα του ούζου σε αλκοόλ και η ιδιότυπη επιθετική του γεύση, επιζητούν και επιτάσσουν γεύσεις αντίθετες και ισοδύναμες. Η γευστική ισορροπία μεταξύ του ούζου και των μεζέδων επιτυγχάνεται σε ένα ακραίο σημείο έντασης, όπου το αλάτι και το πιπέρι, το λεμόνι η το ξύδι,  παίζουν τον κύριο ρόλο.

Η ποικιλία με θαλασσινά, σαλατικά, όσπρια, τυριά , κρεατικά, με προϊόντα της Ελληνικής γης και θάλασσας , αποδεικνύουν τον τεράστιο γευστικό πλούτο και τις απεριόριστες επιλογές απόλαυσης κατά την γευσιγνωσία του ούζου Βαντάνα.

 

ΟΦΕΛΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

 

Όπως κάθε αλκοολούχο ποτό, έτσι και το ούζο, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Η λογική κατανάλωση του ωφελεί την υγεία λόγω των συστατικών του.

Ο γλυκάνισος βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου, ενώ συμβάλλει και στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές.

Το ούζο έχει τη ιδιότητα να διαστέλλει τα αγγεία και με αυτό τον τρόπο μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Τα τερπένια που αυτό περιέχει, έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τα κύτταρα από  νευρολογικές ασθένειες και  από παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια, παθήσεις του ήπατος, και άλλες.

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search