ΕΣΠΑ 2014-2020

ΟΥΖΟ VANTANA ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΟΥΖΟ VANTANA ΑΕΝΑΟΝ ΟΥΖΟ VANTANA ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

 

ΟΥΖΟ VANTANA ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

Ο Πάρις Μαυρομμάτης ήταν παλαιός ποτοποιός της Πάτρας, συνάδελφος και φίλος του Παναγιώτη Βαντάνα. Όταν η ποτοποιία του σταμάτησε να λειτουργεί από τον ανιψιό του Θανάση Γεωργόπουλο, τότε ανέλαβε να συνεχίσει την παραγωγή των συνταγών του η Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Βαντάνα με την ίδια ακριβώς συνταγή.

Το παραδοσιακό ούζο του Πάρι Μαυρομμάτη, βασίζεται σε ποιοτική απόσταξη αρκετών αρωματικών σπόρων, ριζών και βοτάνων με βασική παρουσία του γλυκάνισου, του μάραθου και της μαστίχας.

Με αργή διαδικασία απόσταξης σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες  - οι οποίοι είναι κτιστοί με πυρότουβλα και πυρόχωμα - , απομακρύνονται οι  κεφαλές και οι ουρές, το αρχικό και το τελευταίο μέρος της απόσταξης και παραλαμβάνεται το μεσαίο μέρος, η “καρδιά” ώστε το απόσταγμα να έχει καλύτερο άρωμα και ιδανική γεύση.

Το απόσταγμα αυτό αραιώνεται με το κρυστάλλινο νερό των βουνών του Ερυμάνθου και πριν εμφιαλωθεί, παραμένει αποθηκευμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για ωρίμανση και ομογενοποίηση, αφού πρώτα φιλτραριστεί.

Η πλούσια γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα του παραδοσιακού Ούζου  Πάρι Μαυρομμάτη, της ποτοποιίας – αποσταγματοποιίας Βαντάνα, ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των φίλων του παραδοσιακού ούζου.>

Πίνεται και σκέτο, αλλά προτείνεται αραίωση του με παγωμένο νερό και για όσους το επιθυμούν με προσθήκη πάγου. Το γαλάκτωμα του μετά την προσθήκη νερού, αναδεικνύει την έκρηξη των αρωμάτων του. Το άρωμα των σπόρων και των βοτάνων απελευθερώνεται, η σύνθεση του ποτού δυναμώνει, η γεύση απελευθερώνεται και οι αισθήσεις απογειώνονται.

Συνοδεύει κυρίως τους παραδοσιακούς Ελληνικούς μεζέδες με τις δυνατές και αιχμηρές γεύσεις, όπως καπνιστά, παστά και πικάντικα. Η παστή σαρδέλα, η ρέγκα, το σκουμπρί, ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά και από την άλλη πλευρά το σαλάμι αέρος, η λούτζα, το απάκι, οι κεφτέδες, τα λουκάνικα αλλά και η ταραμοσαλάτα, οι γίγαντες, οι πιπεριές, τα ψητά λαχανικά αποτελούν μερικούς από τους ταιριαστούς φίλους του.

 

Έχει βραβευτεί με:

  • Χρυσό βραβείο, στον διαγωνισμό Olymp Awards 2020

 

 

 

ALCOHOL CONTENT: 40%  

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

 

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search