ΕΣΠΑ 2014-2020

ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΟΥΖΟ VANTANA ΑΕΝΑΟΝ ΟΥΖΟ VANTANA ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

 

 

 

ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

ALCOHOL CONTENT: 40%

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

   

24 BOTTLES 50 mL

50 mL

200 mL

700 mL

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Το Ούζο ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα που ο Παναγιώτης Βαντάνας  παρασκεύαζε, όταν ξεκίνησε την ποτοποιία του το 1904 στην Πάτρα.

Μόνο χάρη σε μια σπουδαία συνταγή, και με απαράμιλλη τέχνη μπορεί να παρασκευαστεί ένα πολύ καλό Ούζο.

Η μοναδική συνταγή του Ούζου Βαντάνα 100% εξ αποστάξεως περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από καρπούς, βότανα και σπόρους, όπως γλυκάνισο, μάραθο, κορίανδρο, αστεροειδή γλυκάνισο, μαστίχα, αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο κ.α. Επειδή όμως η συνταγή είναι μυστική δεν μπορούν να αποκαλυφθούν όλα τα συστατικά της! Συνολικά, συμμετέχουν πάνω από 15 καρποί, βότανα και σπόροι.

Η παραγωγή του Ούζου Βαντάνα 100%  εξ αποστάξεως είναι μία μακρά διαδικασία και πραγματική ιεροτελεστία.

Ο γλυκάνισος και ο μάραθος μετά την συγκομιδή, αποξηραίνονται, κοσκινίζονται και τοποθετούνται σε ειδικά σακιά. Τα σακιά αποθηκεύονται με ιδιαίτερη προσοχή σε ειδικό χώρο, όπου η θερμοκρασία και η υγρασία είναι σταθερή.

Το μαλακό και κρυστάλλινο νερό από τις πηγές των Βουνών του Ερυμάνθου είναι σημαντικό συστατικό του Ούζου Βαντάνα 100% εξ αποστάξεως, αφού προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Ούζο.

Η απόσταξη γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως την άφησε από γενιά σε γενιά ο δημιουργός Παναγιώτης Βαντάνας.

Σε χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, κτιστούς, με ειδική ροή θερμότητας γύρω από το καζάνι, που συνιστούν ιδανικό τρόπο παραδοσιακής απόσταξης.

Οι αποστακτήρες που χρησιμοποιεί η ποτοποιία  φτιάχνονται από τότε μέχρι και σήμερα από την ίδια οικογένεια χαλκουργών.

Ένας άμβυκας ο οποίος είναι κτιστός προσφέρει ποιοτικότερο απόσταγμα ούζου.

Έτσι εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του αποστάγματος και αναλλοίωτος ο αυθεντικός χαρακτήρας του Ούζου Βαντάνα 100%  εξ αποστάξεως.

Κατά την διαδικασία της απόσταξης οι κεφαλές και οι ουρές  – το αρχικό και το τελευταίο μέρος της απόσταξης– απορρίπτονται για να παραμείνει μόνο το κεντρικό μέρος, η «καρδιά»,  που αποτελεί το καλύτερο και το πιο εύγεστο μέρος του αποστάγματος.

Κάθε απόσταξη του Ούζου Βαντάνα 100% εξ αποστάξεως γίνεται με αργή διαδικασία και διαρκεί αρκετές ώρες. Έτσι, επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.

Το απόσταγμα αυτό αφού αραιωθεί στον επιθυμητό αλκοολικό τίτλο και φιλτραριστεί, ωριμάζει και ομογενοποιείται αρκετό διάστημα, πριν την  εμφιάλωση του.

Έτσι προκύπτει αυτό το φινετσάτο και ντελικάτο ούζο με ενθουσιώδες άρωμα, βελούδινη γεύση και υπέροχο τελείωμα.

Πίνεται με νερό ή και με πάγο και για κάποιους παραδοσιακούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα πρωτογενή αρώματα του σιγά-σιγά, σκέτο. Το παγωμένο νερό προδίδει σωστή θερμοκρασία στο Ούζο Βαντάνα 100%  εξ αποστάξεως, αναδεικνύει το πλούσιο άρωμα του, εμφανίζει το χαρακτηριστικό βαθύ γαλάκτωμα του καθαρού αποστάγματος που πολλοί επιθυμούν και πολλαπλασιάζει την γευστική παλέτα του.

Λατρεύει τις ηλιόλουστες στιγμές, την παρέα της θάλασσας, τους καλούς φίλους και τους εκλεκτούς μεζέδες. Συνοδεύεται  άριστα με όστρακα, γάμπαρες, χταπόδια, αυγοτάραχο, μύδια, μακαρονάδες θαλασσινών, με μπαρμπούνι, λαβράκι, τσιπούρα, συναγρίδα και πολλά άλλα ψάρια.

Επίσης με διάφορα ελληνικά τυριά όπως φέτα, μυζήθρα, χαλούμι, αρσενικό, γραβιέρα, λαδωτήρι και βεβαίως με πλούσιες σαλάτες σε διάφορους συνδυασμούς και άλλα ψαγμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. 

Το  Ούζο Βαντάνα 100% εξ αποστάξεως πίνεται και σαν long drink με διακριτική  παρουσία φρέσκων υλικών όπως δυόσμου, μέντας, βασιλικού, αγγουριού,  πορτοκαλιού, λεμονιού.

Η προσωπικότητα του “σφραγίζεται” σε φιάλη με φελλό και λευκό με ερυθρό χρωματικό συνδυασμό ετικέτας.

 

Έχει βραβευτεί με:

  • Χρυσό Βραβείο στον Διαγωνισμό World Spirits Competition 2022
  • Χρυσό Αστέρι στον Διαγωνισμό Great Taste Awards 2020
  • Χρυσό Βραβείο στον Διαγωνισμό Olymp Awards 2019

 

 

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search