ΤΕΝΤΟΥΡΑ VANTANA CLASSIC
|
|
Η κλασσική και διαχρονική συνταγή τεντουρας του Παναγιώτη Βαντάνα που επίλεγε τις καλύτερες πρώτες ύλες από τότε που ξεκίνησε την ποτοποιία του.
Την παρασκεύαζε με διαβροχή, κυρίως κανέλλας και γαρυφάλλου σε διάλυμα αιθυλικής αλκοόλης και εμπλουτισμού με Μαυροδάφνη Πατρών οίνο γλυκύ ερυθρό. Το εκχύλισμα αυτό ωρίμαζε αρκετό διάστημα και αποκτούσε υπέροχο άρωμα και ευχάριστη γεύση.
Η συνταγή αυτή του Παναγιώτη Βαντάνα συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τους εγγονούς του, Γεώργιο και Παναγιώτη Τζούδα.
Η ΤΕΝΤΟΥΡΑ VANTANA CLASSIC, αφού ομογενοποιηθεί και σταθεροποιηθεί σε ανοξείδωτα δοχεία, φιλτράρεται και εμφιαλώνεται σε κλασικές φιάλες με την χαρακτηριστική ετικέτα τους , στην οποία αποτυπώνεται εικαστικά, γκραβούρα εποχής με μέρος της πλατείας Γεωργίου της Πάτρας με το χαρακτηριστικό σιντριβάνι της.
Η πλατεία Γεωργίου είναι το κεντρικότερο σημείο της πόλης και άμεσα συνδεδεμένη με την οδό Γεροκωστοπούλου, που ήταν το ποτοποιείο του Παναγιώτη Βαντάνα.
Είναι προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης Π.Γ.Ε. Πατρών και το αντίστοιχο σήμα εμφανίζεται στην ετικέτα της.
Τα αρώματα της ζωντανά και η γεύση της ενθουσιώδης και αναζωογονητική, με επιγευστική διάρκεια.
Απολαμβάνεται κατά προτίμηση σκέτη και παγωμένη η με θρυμματισμένο πάγο.
Μετά τα γεύματα είναι απολαυστική, έχοντας και χωνευτικές ιδιότητες.
Συμμετέχει σε διάφορα ευφάνταστα κοκτέιλ, συνδυάζεται με μπράντι, μαστίχα, με χυμούς φρούτων, με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλλα και ταιριάζει με τον καφέ.
Συνοδεύει αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λουκούμια, γλυκίσματα σοκολάτας, λουκουμάδες κ.α.
Έχει βραβευτεί με:
- Χρυσό βραβείο, στον διαγωνισμό Olymp Awards 2017